Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/03/2016
Data da última atualização:  10/03/2016
Autoria:  POPPI, L. B.; RIVALDI, J. D.; COUTINHO, T. S.; ASTOLFI-FERREIRA, C. S.; FERREIRA, A. J. P.; MANCILHA, I. M.
Afiliação:  LARISSA B. POPPI, USP; JAVIER D. RIVALDI, USP/Universidad National de Asunción; THAIS S. COUTINHO, USP; CLAUDETE S. ASTOLFI-FERREIRA, FMVZ/USP; ANTONIO J. PIANTINO FERREIRA, FMVZ/USP; ISMAEL M. MANCILHA, USP/UFV.
Título:  Effect of Lactobacillus sp. isolates supernatant on Escherichia coli 0157:H7 enhances the role of organic acids production as a factor for pathogen control.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35. n. 4, p. 353-359, abr. 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Many attempts have been made to establish the control of foodborne pathogens through Lactobacillus isolates and their metabolism products with success being obtained in several situations. The aim of this study was to investigate the antagonistic effect of eight Lactobacillus isolates, including L. casei subsp. pseudoplantarum, L. plantarum, L. reuteri and L. delbrueckii subsp. delbrueckii, on the pathogenic Escherichia coli strain O157:H7. The inhibitory effect of pure cultures and two pooled cultures supernatants of Lactobacillus on the growth of pathogenic bacteria was evaluated by the spot agar method and by monitoring turbidity. Antimicrobial activity was confirmed for L. reuteri and L. delbrueckii subsp. delbrueckii and for a pool of lactic acid bacteria. The neutralized supernatant of the pool exerted a higher antimicrobial activity than that of the individual strains. Furthermore, D-lactic acid and acetic acid were produced during growth of the Lactobacillus isolates studied.
Palavras-Chave:  Escherichia coli 0157 H7.
Thesagro:  Ácido orgânico; Antagonismo.
Thesaurus Nal:  Lactobacillus; Organic acids and salts.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140980/1/Effect-of-Lactobacillus-sp.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE59099 - 1UPEAP - PP636.08905P474
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  27/02/1996
Data da última atualização:  27/02/1996
Autoria:  RITCHEY, K. D.; SILVA, J. E.; COSTA, U. F.
Título:  Calcium deficiency in clayey B Horizons of savanna oxisols.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Soil Science, Baltimore, v.133, n.6, p.378-382, 1982.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Brasil; Distrito Federal; Soil deficiencies.
Thesagro:  Cálcio; Cerrado; Deficiência do Solo; Latossolo.
Thesaurus NAL:  Brazil; calcium; Ferralsols.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC7914 - 1UPCSP - --CRI3831CRI3831
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional